Bliv fortrolig med din urtemedicin
Her er alt det grundlæggende om at lave ektrakter, infusioner, teer og om at spise urterne. Om at tørre og opbevare urterne. Om hvorfor vi trækker noget ud i alkohol og noget i vand. Om at bruge urterne i hverdagen og HVER dag. Om livsglæden i et præparat lavet af dig.
Brygning af Kombucha og udtræk i Kombucha eddike
Kombucha er endnu en vidunderlig måde at bruge urterne på. Du kan brygge kombucha på urterne, lave 2. fermentering på dem, brygge videre til en kombucha eddike, der kan bruges i madlavning og til at trække urterne ud og bevare dem, på samme måde som man bruger vand og alkohol. Jeg er kæmpe fan af mulighederne med kombucha, derfor har jeg valgt at det skal du os lærer.
Fermentering af Kål og vores vidunderlige fordøjelsessystem.
Her skal du igen have fingrene i feltet. Jeg starter med at fortælle om vores fordøjelsessystem, om de magiske tarmbakterier og de knap så magiske tilstande, vi kan indeholde. Feltet omkring fordøjelsen er relativt nyt og sprængspændende, med ny viden om forbindelsen mellem et utal af sygdomme og en usund tarm. Du lærer grundprincipperne i at fermentere, hvorefter vi fermentere en portion saurkraut hvor du kan tilføre krydderier og urter som passer dig.
Den livsgivende mad
Lørdag slutter vi af med MAD, at snakke om det, dufte til det, kigge på det og smage på det – Mad er liv, mad samler, mennesker og samtaler, mad nærer eller tærer. Mad er et af de små valg i livet vi tager hver dag, derfor findes der ingen samtale om sundhed og balance, i min verden, uden at snakke om mad. Vi skal snakke proteiner, fedt og kulhydrater, vi skal snakke smage, farver og dufte. Hvordan sammensætter man et måltid, på en simpel måde så det dækker ens behov for mikro og makro næringsstoffer ? Vi lave nogle simple veganske retter sammen, som dækker de principper vi har lært, og samles i cirkel om at spise den mad vi har kreeret.
Afbalancerende Urteektrakt
Du skal have fingrene i feltet, du skal lave dit eget afbalancerende urteektrakt, det er et, du kan bruge hver dag til at holde kroppen i balance, vi tilfører en urt til; leveren, nyrerne, hjertet, lymfen, hjernen, binyrerne og huden. Jeg fortæller om hver enkelt urt, hvad den kan, og om hvorfor det generelt er godt at arbejde med hele kroppen på en gang, mens du tilføjer dem til et stort glas, hvor vi hælder en alkohol opløsning på, 1-2 måneder efter er dit urteektrakt klar til brug.
Urterne i din HVERdag.
Hvordan får du urterne ind i din hverdag, både når du er syg og rask. Disse 2 timer handler om alle de små tidspunkter, hver dag, hvor Urterne er anvendelige: når du skal koncentrere dig, sove, Urterne i din mad, ved mild sygdom samt mange andre situationer.
Pauser, frokost og andet.
Der vil være frokost hver dag kl. 12. Du skal selv medbringe denne. Der vil være pause mellem hver del og indlagt; lidt andre små lommer af bevægelse.